Dag 4 palen in de grond, een nieuw fundament…

a.dubbelman photos, Projecttrip Ritchie august 2018 tagged
10

6.00 uur ging de wekker, phoe…. dat was weer vroeg.

Na het “goedemorgen gesprek” gingen we ontbijten: een soort brinta. De één vond dit ietsje lekkerder dan de ander.

8.00 uur op het project kwamen sommige vrijwilligers uit de gemeenschap zelf aanlopen; anderen werden gehaald door Jack en Kylian. Één meisje moesten ze nog overtuigen dat ze echt weer mee moest en na 10 minuten stond ze klaar! Goed gedaan Jack en Kylian!

Met alle vrijwilligers van de vorige dag begonnen we weer aan deze dag. Veel gaten moesten gegraven worden voor de palen van de shenties (shacks) die we gaan bouwen als verblijf voor de nederlandse studenten.

Dat is baie zwaar werk; er is geen grondboor, de grond is keihard. Een afgemeten tak van de boom op 100cm is de maatstaf. Een grote ijzeren staaf, met (als je geluk hebt) een punt is onze “losmaak ijzer” en een (te korte) schep is om het losse zand weg te scheppen, het laatste beetje losse zand gaat met een afgeknipte plastic fles! Net zolang , zodat de 1 meterstok erin past.

Ai, Ai baie baie zwaar! Maar…er staan 2 palen al in beton en 12 gaten zijn al klaar. Wesley en Ruben…we zijn trots op jullie en we leven mee met jullie blaren.

Aan de andere kant werd gewerkt aan het huis van oom Klaas. Dat is niet zozeer baie zwaar werk, maar wel baie saai! Er is geen direct resultaat en het huisje lijkt véél groter met alleen maar een plamuurmesje!

We besluiten dan ook met het toekomstige tennisveld verder te gaan. Deze moet bezemschoon en onkruidvrij zijn omdat er een nieuwe betonlaag overheen gaat komen.

Esther is weer veel te enthousiast en schept hele plakaten oud asfalt weg. Wat baie makkelijk werk hoorde te zijn, werd opeens toch baie zwaar; ook omdat het erg warm werd.

Wat is de winter toch heerlijk in Afrika.

Het besef dat wij een steentje kunnen bijdragen aan de toekomst van deze “locals” is groot.

Wij zijn baie dankbaar!

Het besef dat het hier normaal is dat je liegt, bedriegt, geen vertrouwen hebt in zowel jezelf als ook de ander, is ook groot.

Wij zijn baie verdrietig!

Het besef dat deze vrijwilligers van Eye For Others een kans krijgen en deze zo hard voorbij laten gaan, door gewoon van het project weg te lopen is ongelooflijk.

Wij zijn baie teleurgesteld en baie aangedaan!

Groetjes Esther

 • IMG_5489
 • IMG_5503
 • IMG_5958
 • IMG_5960
 • IMG_5962
 • IMG_5965
 • IMG_5977
 • IMG_5982
 • IMG_5991
 • P1020296
 • P1020300
 • P1020312
 • P1020315
 • P1020335
 • IMG_5385
 • IMG_5395
 • IMG_5407

10 Reacties op “Dag 4 palen in de grond, een nieuw fundament…

 1. Ziet er gaaf uit!
  Leuk om te lezen hoe ‘t daar allemaal verder gaat. Inger en mart hoop dat jullie het erg leuk hebben daar. Veel plezier nog!

 2. Zoals altijd wil Esther altijd teveel en maar doorgaan. Goede instelling maar soms kan t niet allemaal. Julliue doen allemaal jullie uiterste best. Trots op allen. Ga zo door!
  Groetjes Monique

 3. Geweldig zo als jullie je best doen. Gelukkig is het iets kouder dan hier. Leuk dat we jullie telkens op de foto,s kunnen gaan opzoeken. Tanja bedankt voor het berichtje. Inger pas je goed op jezelf ? Allemaal veel succes verder.
  Liefs van oma Cindy

 4. Ruben ik ben trots op jou.
  En ook op je moeder natuurlijk. Genieten jullie maar van alles wat op je pad komt
  Dikke knuffel!!!

 5. hoi lieve mensen wat heb ik een grote waardering voor wat jullie doen
  petje af voor jullie allemaal!
  ik ben ook mega trots op me moeder eveline wat ze ook doet ze gaat ervoor
  je bent en blijft voor mij geweldig ik kan nog veel van je leren
  hou van je mam

 6. Nou hier is het baie warm. Het tast mijn hersencellen aan. Ik heb al twee keer een berichtje geschreven, maar nooit op reactie plaatsen gedrukt. Zo begint het he Es?
  Heb diep respect voor jullie harde werken. Demi met het plamuurmesje en Wesley gaten slaan. Straks in Nederland kan je me komen helpen in de tuin, want hier wordt alles ook keihard. Ga zo door vooral ook met het zenden van de verslagen en de mooie foto’s.

  Liefs van [oma] Ingrid en Thomas

 7. Hallo allemaal.
  Leuk om te lezen
  Groeten van opa en oma van familie Kelder en ilja

 8. Super goed bezig daar, en volgens mij hebben jullie het erg naar je zin.
  Ben benieuwd naar de verhalen straks.
  En: natuurlijk gefeliciteerd met Justin!
  Tot snel!!!

  Liefs, Henk en Gea

Comments are closed.

Eye For 0thers

© 2016 Eye For Others