Regenboogproject 2.0 gebouwd…

a.dubbelman Verslagen, Regeboogproject 2.0, video tagged
0

Het Regenboogproject 2.0 begint vaste vorm aan te nemen. De zeecontainers zijn geplaatst. Op het Veluwscollege Walterbosch in Apeldoorn zijn de technasiumleerlingen druk bezig om de containers in te richten en om speeltoestellen voor het project te ontwerpen. Net als bij de vorige projecten hebben we alle vertrouwen in de creatieve geesten van deze nieuwe generatie ontwerpers. Prachtig om als Eye For Others mee te mogen werken aan dit onderwijsdoel.

 De containers staan midden in het armste gedeelte van het township. De docenten wonen naast, of op loopafstand van het project zodat toezicht is gewaarborgd. Het enthousiasme druipt ervan af. Men staat te popelen om te beginnen, zoals in onderstaande video te zien is. Voor de kinderen in het township is het überhaupt al een belevenis om een kraan en een shovel aan het werk te zien.

Het is de bedoeling dat het wordt ingezet voor allerlei vormen van onderwijs: pre-school, landbouw, opvang en uiteraard onze circulaire ontwikkelingsversterking. Als Zuid-Afrika straks weer open is, zou het mooi zijn om met groepen hier heen te gaan om van elkaar te leren en om elkaar te versterken… Als ik deze beelden zie sta ik te popelen om het project te bezichtigen.  

Arnold Dubbelman (IT manager Eye For Others)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eye For 0thers

© 2016 Eye For Others