Blog Esther4: Overpeinzing…

a.dubbelman foto's, Projectreis Ritchie juli 2019, Verslagen tagged
4

Nog maar een paar dagen en dan komt de zomergroep aan op Voorspoed. Ik kijk er erg naar uit! Hoe zullen zij het vinden? Zal het aan hun verwachtingen voldoen? Kunnen ze de mentaliteit aan; en het gebrek eraan? Zomaar wat overpeinzingen…

Ook gisteren; we gaan stap naar de Rietrivier, onder de ” leiding” van Brandon. Het is daar prachtig mooi. Zoveel rust en tijd voor overpeinzingen; zomaar even zitten op die mooie klippen. Hoe verder we bij de rivier komen; hoe mooier, zwarter en gladder de klippen worden. We zijn maar een paar 100 meter verwijderd van de afvalberg achter de huizen; en toch zit daar die visser, met zijn zelfgevangen vis, in een potje te koken. Even weer die overpeinzing: “Wie is hier gelukkig?”

Ik mag het boek lezen: “Hoe kom ek is hier?” Een mooi spiritueel boek. Goed te lezen ook in het Afrikaans. Het gaat natuurlijk om de essentie van je bestaan. Wat wil jij voor de wereld betekenen? Hoe wil je dat de mensen over je praten, wanneer jij overleden bent? Heb je eigenlijk wel de tijd genomen om je spirituele kant te ontwikkelen? Veelal zijn we met de materiële zaken bezig; hoe zie ik eruit voor de buitenwereld? Hoe verkrijg ik macht, geld…

Maar na zo’n maand hier te zijn, weet ek wel hoe kom ek is hier. Ek moet hier wees! Ek het nie geld nie om te breng hier; ek het myself, my hart, my handen om te help. Ek heb nu baie mensen leer ken (nou ja kennen….wanneer ken je iemand?) Laat ons se: Ek heb baie mensen ontmoet! Daar waar eerst die kinderen vra vir één rand (geld), kom hul nou naar ons toe om net te omhels!

Iedereen lijkt ons te zien als hun vriend, iedereen is vrolijk en zegt gedag; ook tegen elkaar. Moet je eens in Nederland proberen, gewoon “goedemorgen” zeggen tegen iemand die je niet kent….alsof je van een andere planeet komt…

Gisteren kwamen we ook Dwight tegen, duidelijk onder invloed van….in Nederland zou ik met een grote boog om zulke jongens lopen; nu omhels ik hem en vraag hem: Hoe kom is jy so?….een diepe zucht is het antwoord en een nog stevigere knuffel is het gevolg! De overpeinzing laat ik aan jullie….

Vanaf maandag zullen we iedere dag een blog schrijven, hou ons in de gaten,..

Groetjes Esther

 • P1170563
 • P1170565
 • P1170571
 • P1170582
 • P1170584
 • P1170588

4 Reacties op “Blog Esther4: Overpeinzing…

 1. Je wilt straks niet meer terug naar Nederland! Maar we kunnen je hier niet missen hoor! Ben wel heel blij dat je het zo naar je zin hebt daar. En heeeel trots op jullie, jullie doen het toch maar ff. Liefs, Monique

 2. Hallo Kanjers, leuke verslagen steeds. Ik kijk er echt naar uit. En Esther ik hoor je gewoon Afrikaans spreken. Klinkt baie goed. Het boekje heb ik wel gevonden op internet maar was niet te koop. Ik hoor het wel verder van jou wanneer we weer naast elkaar in de sportschool staan. Dikke knuffel ,

 3. lieve Esther,
  Hartelijk Gefeliciteerd met je verjaardag.
  Heel veel (werk)plezier nog.
  Bijzondere en ook leerzame tijd voor jou en Demi.
  Ik ben benieuwd naar de verhalen en foto”s…..zie ze hopelijk op ons familieweekend.
  Liefs en groetjes ook voor Demi,

  Wytske

 4. Esther nogmaals van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Hoop dat je weer zo’n mooi hoofdkransje krijgt🤣😅🤣Fijne dag en tot het volgende blog.💋🍰🎂🍷

Comments are closed.

Eye For 0thers

© 2016 Eye For Others