Dag4: kinderwerk in een township…

a.dubbelman foto's, Projectreis Ritchie oktober 2017 tagged
8

Lieve allemaal,

Vandaag hebben we voor het eerst kinderwerk gedaan in het township(krottenwijk) Rietveel. Het plan was om juist de kinderen die NIET naar school kunnen op te vangen in de community-zaal, die aan de rand van de wijk staat. Om de kinderen op te halen zijn Daphne en een student (die socialworker is in deze township) het township ingegaan.

We hebben daar een half uur rondgelopen om ouders te vragen of ze hun kinderen wilden brengen bij de zaal. Sjonge, het was best heftig om hun leefomstandigheden te zien. Kleine kinderen die op blote voetjes door het glas rennen. Moeders die broodmager zijn en een schare kinderen om zich heen hebben. Kerels die rondhangen en je soms bijna de kleren van het lijf kijken en naar je fluiten.

Toen we terugkwamen en een poos hadden gewacht, hadden we een flinke groep kids bij elkaar. We zijn begonnen met zingen en ze deden allemaal enthousiast mee. Afrikaanse en Nederlandse liedjes. Met elkaar hebben we het verhaal van Noach uitgebeeld. Daarna zijn we activiteiten gaan doen.

Ondertussen werd het drukker en drukker. Op den duur konden we het haast niet meer overzien. Gelukkig hielpen een paar lieve vrouwen uit de gemeenschap ons. Uiteindelijk hebben we ieder kind wat te eten kunnen geven.

Een indrukkwekkende dag.

Gelukkig maakt lieve Irene (onze huis mama)  lekkere ‘kos’ voor ons vanavond! Dan bedenk je je weer hoe dankbaar we mogen zijn!

Esther: In Nederland hadden we allerlei ideeën bedacht om te doen met de kinderen, maar alleen al een ballon krijgen maakten hen blij. Het beeld van een meisje die stralende oogjes kreeg tijdens het zingen blijft me bij. Geluk zit echt in kleine dingen!

Marije: Zo overweldigend wat er allemaal gebeurde vanmorgen. Je ziet moeders die er alles voor doen dat hun kinderen ook wat krijgen, tot in tegenstelling de blije hoofdjes van de kinderen als ze zichzelf geschminkt en al in de spiegel zien.

Daphne: Ik kan eigenlijk niet in woorden uitdrukken hoe het er aan toe gaat in een township..

 • DSC04970
 • DSC04981
 • DSCN6391
 • DSCN6392
 • DSCN6397
 • DSCN6398

8 Reacties op “Dag4: kinderwerk in een township…

 1. Wat heftig zeg om te zien wat een armoede er daar is. Fijn dat jullie de kinderen zo’n leuke dag hebben bezorgd! Goed bezig dames ☺!

 2. Goed bezig! Wat een ervaring om deze kinderen een leuke dag te geven. Veel succes en dik soen Marije!

 3. Lieve Esther, Marije en Daphne, het is om emotioneel van te worden als je leest van die arme kindjes en moeders in de krottenwijken. En dan te bedenken hoe goed onze eigen kinderen het hebben in Nederland, En wat is het waar als je zegt Zingen maakt Blij!!
  Het zou fijn zijn als meer kinderen naar school konden daar i p v rond te hangen bij
  vuilnis en glas. Er is nog veel te doen in zulke achterstandswijken, Goed dat Eye for Others
  hier een steentje aan bij wil dragen, al is het maar in het klein beginnen met kinderwerk.,zingen en spelen met een ballon. Veel succes allemaal daar. We bidden voor
  jullie! Dikke kus, Anneke de Ruiter

 4. Dag Daphne, Esther en Marije, wat indrukwekkend allemaal wat jullie meemaken. Wat een tegenstelling is het dan, Wij in het rijke Nederland en hun in armoede in Afrika. Ik ben bijzonder trots dat jullie daar helpen met eten uitdelen en liedjes zingen met de kinderen. Deze ervaring zullen jullie niet snel vergeten. Wij leven met jullie mee, maar weten niet hoe het in het echt is om daar tussen de arme kinderen en moeders te lopen. Ik wens jullie nog heel veel goeds toe om daar de helpende hand te bieden. Ik gedachten en gebed zijn we bij jullie.
  Liefs mama/moeder van Daphne

 5. Ha Daphne!
  Je vader was vandaag in Uppel en we hebben samen jullie blog zitten bekijken.
  Mooi (ook, om te zien ) wat jullie daar doen! Gods zegen op al het werk daar.
  Veel succes en plezier!
  Tante Thea.

 6. HEY!
  Super leuk om te zien!
  Hoe vinden jullie het daar? Is het een beetje te doen met het weer? Hier in Nederland is het boven verwachting goed. Wij hebben het hier rond de 20.
  Ik heb binnenkort toetsweek en jullie genieten maar van Afrika…
  JALOERS!
  Knuffel
  Mart

Comments are closed.

Eye For 0thers

© 2016 Eye For Others