Vier studenten in zuid Afrika. Deel 2 

a.dubbelman Stage in Afrika 2017, Verslagen tagged
0

Remco Mastwijk, 10 oktober 2017

Hallo allemaal. Hier een korte update van ons verblijf in Zuid- Afrika. We zijn inmiddels drie weken in Kimberley. Deze eerste drie weken waren hectisch en vol onverwachtse momenten. Zo kwamen we aan bij het huis waar we de komende drie maanden verblijven, hier bleken 17! Vrouwen met een verstandelijke beperking te wonen en te leven. Een aparte maar zeer aangename verrassing voor ons. Deze vrouwen vinden het fantastisch dat er ‘Hollanders’ in het huis aanwezig zijn en ze vinden het dan ook prachtig als we s’morgens een ‘drukkie’ komen geven aan ze. Dit is een knuffel in het Afrikaans.

De eerste week hebben we meegekeken op onze stage plekken, Jannie brink en Elisabeth Conradi. Jannie Brink is een school waar kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking les krijgen en op Elisabeth Conradi zijn voornamelijk kinderen met een lichamelijke beperking. Dit was een hele toffe ervaring. Daarnaast hebben we daar direct ook de typische Afrikaanse cultuur leren kennen. Er was vakantie gepland, dit duurde twee weken. Hierdoor konden wij dus geen stage lopen aangezien er geen kinderen op de school aanwezig waren. In de tussentijd hebben wij genoten van de prachtige omgeving van Kimberley. Een bezoek aan de big hole kon hierin niet ontbreken. Het hoogtepunt was een helikoptervlucht boven de boerderij van Voorspoed. We hebben onze eerste twee weken vakantie er dus al opzitten.

Aanstaande maandag gaan wij dan echt beginnen met stage lopen. Op de Jannie Brink school gaan wij aan de slag met bewegen en in beweging komen. Wij hebben de eerste week geconstateerd dat er heel minimaal word bewogen tijdens de lessen. Dit komt met name doordat er expertise mist binnen het team van docenten. De eerste weken zullen wij deze lessen op ons nemen en een workshop voorbereiden, waarin wij de docenten handvatten geven om deze lessen door te zetten op het moment dat wij weer terug naar Nederland gaan.

Eye For 0thers

© 2016 Eye For Others