Dag15 en Dag16 Weekend op de Boerderij…

a.dubbelman foto's, Projectreis Ritchie juli 2017 tagged
5

5 augustus Emilie (Zaterdag)

In het weekend werken wij niet op het project, maar dan gaan we iets leuks doen. Zaterdag stond er helemaal niets gepland en konden we uitrusten. Echter draaide dit uitrusten snel om in een reddingsactie. Want terwijl vele van ons verzonken waren in een boek begon het om ons heen langzaam te knetteren, wat bleek: het veld stond in de fik. Gelukkig ontpopte de groep zich als ware brandweerlieden en was het probleem snel verholpen. Verder hebben we een wildrit gemaakt, maar de meeste beesies lagen al te slapen.

6 augustus Emilie (Zondag)

Vandaag moesten we om 10 over 7 vertrekken, meer info hadden we niet gekregen. Eenmaal in de safari-auto gestapt hebben vele van ons wat doodsangsten uitgestaan voor de naderende hobbels en de bijbehorende lanceringen. De bestemming van de rit was het huis van Jaco en Christel (De eigenaars van het huis en de safari grond waar we verblijven). Daar konden we zien hoe de geitjes werden gevoerd. Wat was dat bijzonder…

Natuurlijk waren we niet alleen voor geitjes naar Afrika gekomen en hadden we nog een groter plan voor de boeg. Samen met Jaco en zijn werknemers gingen we nog meer diertjes voeren, die iets groter uitvielen dan de gemiddelde geit. Naast dat de vele verschillende bokken (zie foto’s) werden gevoerd, moest er ook een worden ingeënt door een pijl in zijn kont te schieten. Voor scherpschutter Jaco was dit een makkelijk karwei. Nadat alle voederplaatsen waren gevuld en de dieren waren verzadigd, mocht Mart ook zijn shooting skills laten zien. Hij kon er echter niks van en schoot nogal mis.

Hierna hebben we onze tocht vervolgd opzoek naar kameelperden (vertaling: Giraffen). Ondanks hun grootte waren ze moeilijk te spotten en pas toen we een berg getrotseerd hadden zagen we er 2 lopen, waarna we de achtervolging in hebben gezet, wat mooie plaatjes opleverde.

 • DSC00266
 • DSC00288
 • DSC00293
 • DSC00340
 • DSC00351
 • DSC00363
 • DSC06787
 • DSC06790
 • DSC06792
 • DSC06800
 • DSC06803
 • DSC06808
 • DSC06849
 • DSC06866
 • DSCN1223
 • DSCN1224
 • DSCN1227
 • DSCN1231
 • DSCN1241
 • DSCN1262
 • DSCN1274
 • DSCN6141
 • DSCN6159
 • DSCN6165
 • DSCN6171
 • DSCN6191
 • P1000523
 • P1000547
 • P1180202
 • P1180214
 • P1180215
 • P1180228
 • P1180231
 • P1000540

5 Reacties op “Dag15 en Dag16 Weekend op de Boerderij…

 1. Wat weer een prachtige avonturen. Het schieten van Mart ging niet zo goed? Een carriere als scherpschutter zit er dus niet in? Zijn die struisvogels van een struisvogelboer? Dan zijn het wel scharrelstruisvogels, want ze hebben ruimte zat.
  Nog een paar dagen werken begreep ik van Mart. Succes en veel plezier weer daarmee. Tot horens
  Groeten uit Deventer

 2. Wat een mooie plaatjes weer.
  Die gieten uitrustend op dat muurtje in het bijzonder.
  Maar na al dat beunhazen hebben jullie dat wel verdiend.
  Wij zitten lekker buiten en Yvon heeft een lekkere prak klaar gemaakt,zoals gewoonlijk offer ik mij op om het op te maken. Nou meiden nog even volhouden en dan ???
  Liefs van ons.

 3. Lieve meiden
  o,o wat weer een prachtige serie foto,s, wat hebben jullie weer veel gezien en die giraffe dat is toch heel apart. Jullie mogen meneer Dubbelman wel heel hartelijk bedanken voor alles wat hij voor ons gedaan heeft, we zullen het volgende week missen. Dames geniet nog maar en ik hoop dat er toch nog een aflevering komt. Allemaal lieve groetjes van oma Suusje

 4. Mooi om te zien dat er ook tijd is voor andere dingen en ontspanning.
  Het levert mooie plaatjes op met bijzondere kameelperden op een muurtje of die een berg beklimmen 🙂 Hoe dan ook geiten of kameelperden zelfs een brand te blus gaat jullie ook goed af. Nog veel werkplezier voor de komende dagen.

  Grtn Wim, Rianne en HJ.

 5. Hee ladies bijzonder en mooi om te zien wat jullie allemaal doen.
  Wat een ervaring. Jullie konden zelfs nog optreden als brandweerman Sam.
  Bijzondere kiekjes zien we van de dieren die jullie van dichtbij kunnen aanschouwen.
  Dat de vermoeidheid toeslaat kan ik me goed voorstellen.
  Zorg goed voor elkaar dames.
  Een lieve groet van ons.

Comments are closed.

Eye For 0thers

© 2016 Eye For Others