Dag2: Bezoek townships …

a.dubbelman foto's, Projectreis Ritchie juli 2017 tagged
12

23 juli 2017 Celyne en Noëlla

Vanochtend mochten we uitslapen tot 8 uur. Rustig werden we wakker en konden aan het ontbijt beginnen (voor het eerst met het prachtige uitzicht!). Na het ontbijt konden we onze tassen inpakken, maar we werden al snel terug geroepen, omdat er een zebra gespot was. We konden erg dichtbij komen, wat mooie plaatjes opleverde.
Hierna stapten we de auto in en gingen naar een zwarte evangelische kerk. Dit is totaal anders dan we in Nederland gewend zijn, het swingt de pan uit. In de dienst hield Ton een praatje over de visie van de stichting en hoe de gemeente hierbij een rol kon spelen. Na 2,5 uur was de dienst voorbij en namen we afscheid van iedereen. In de dienst was ook een eeneiige tweeling, hier moesten wij natuurlijk even mee op de foto J. Vervolgens stapten we de auto weer in en gingen we naar een township, dit was erg indrukwekkend. We hebben verschillende mensen mogen ontmoeten en hebben verschillende shacks van binnen gezien. Dit was erg heftig en confronterend. Bijzonder om te zien hoe mensen met kleine dingen blij kunnen zijn en dat wij in zulke luxe leven.

De kinderen uit het township waren zeer enthousiast. Erg leuk om te zien dat het werk van de vorige groepen gewoon doorgaat. De kinderen kenden namelijk nog steeds ‘de Haka’ (dit is een liedje) en zongen nog vrolijk mee met Tsjoe Tjoe Wa van twee jaar geleden. De kinderen kenden het zelfs beter dan wij. We werden nog vrolijk toegezongen in het Afrikaans en vertrokken weer richting ons verblijf. Tussendoor hebben we nog een tussenstop gemaakt bij de school waar we komende weken gaan werken.
We typen dit nu in de zon met een prachtig uitzicht met verschillende dieren op de achtergrond. Straks sluiten we de dag af met een braai en het spelletje weerwolven. Op naar morgen, de eerste echte werkdag.

 • DSC06333
 • DSC06341
 • DSC06352
 • DSC06353
 • DSCN1108
 • DSCN1122
 • DSCN1128
 • DSCN1141
 • P1040511
 • P1040513
 • P1040529
 • P1040556
 • P1170271
 • P1170278
 • P1170280
 • P1170319
 • P1170332
 • P1170338
 • TONL2453

12 Reacties op “Dag2: Bezoek townships …

 1. Heel fijn om zo iedere dag te horen wat er zoal gebeurd. Indrukwekkend allemaal. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat, want morgen begint het echte werk als ik goed ben ingelicht. Iedereen veel succes en energie gewenst. Enjoy

 2. Volgens mij staat het toetsenbord nog op een zuid Afrikaanse indeling o.i.d. want de titel van de blog is “23 juli 2017 Celine en Noëlle” en dit moet natuurlijk zijn 23 juli 2017 Celyne en Noëlla 🙂 Afgezien hiervan, wederom mooie foto’s en goed om mee te kunnen lezen wat jullie doen en “laten”. Wel indrukwekkend om enkele foto’s van de shacks van buiten te zien (laat staan van binnen). Veel geluk met het echte werk wat morgen kan beginnen.
  We zien alweer uit naar de volgende blog met foto’s.

 3. Erg indrukwekkend allemaal, mooi om het allemaal te lezen en van de foto’s mee mogen genieten. Veel succes morgen.
  Groetjes uit Tilligte.

 4. zondagavond 23 juli . o wat weer een gezellig verslag en het mooiste de foto met de tweeling ik werd helemaal emotioneel mama heeft hem gedownload want ik wil hem graag als foto hebben . De kerkdienst zal ook wel prachtig geweest zijn een beetje lang maar dan hoor en zie je ook wat en dan die dieren een zebra in het wild. nou maar weer lekker slapen en morgen aan de slag. Heel veel liefs oma

 5. Fijn om jullie te zien dames. Ziet er goed en gezellig uit samen. We wensen jullie een goede tijd samen. We blijven jullie volgen hoor!
  Groeten,
  Ron, Cindy, Toine en Milan

 6. Wat een geweldig mooie foto’s
  En wat leuk met nog een tweeling.
  Geweldig om van jullie te lezen dat jullie de rijkdom van thuis ervaren.
  Gelukkig proberen jullie daar een bijdrage te leveren om hun leven ook een beetje mooier te maken.
  Meiden wij zijn trots op jullie.

 7. Mooi foto’s weer een hele beleving van deze dag .Een groet uit Almelo .

 8. Hé Kanjers,

  Wat bijzonder en mooi om jullie op deze manier te kunnen en mogen volgen. Zo te zien genieten jullie, maar tevens ook gelijk beseffend in wat voor luxe we zelf mogen leven.
  Heel veel succes daar met zijn allen; ben benieuwd hoe jullie eerste werkdag was.

  Groetjes uit Kampen,
  Bianca

 9. Wat mooi om te zien wat jullie doen .
  Heel indrukwekkend zeg.
  Een hele lieve groet uit Hengelo

 10. Nog een beetje met de kop in de zon noella en celyne. Jullie steken een beetje af bij de lokale bevolking. Prachtige foto s verder hoor. Veel plezier nog. Ome Gait.

Comments are closed.

Eye For 0thers

© 2016 Eye For Others