Dag13: op een na laatste werkdag…

a.dubbelman foto's, Walterbosch 2017 tagged
19

13 juli 2017 Arnold

Op Yonder loopt alles op rolletjes. De tunnelkas is af en kan morgen officieel worden geopend. De werkdruk is hier niet zo hoog. Tijd voor wat huishoudelijk werk. De wasmachine doet het prima, alleen zit het putje verstopt van de afvoer. Vandaar dat we maar buiten gaan wassen.

Op Ritchie moet nog veel gebeuren. De vloer is geëgaliseerd maar moet volledig stofvrij worden gemaakt. Een heidens karwei want hoe maak je iets stofvrij in Afrika ? Het schilderwerk gaat goed, maar er moet nog veel gebeuren. Er worden zoveel mogelijk leerlingen aan het schilderen gezet. Morgen werken we tot 12.00 door totdat de afscheidsceremonie begint. Het zou moeten kunnen maar na twee weken slaat de vermoeidheid ook wel toe.  Planning is dat het net moet lukken. Het is toch wel leuk om iets helemaal ‘af’ achter te laten.

 • DSC_1397
 • DSC_1400
 • DSCN0854
 • DSCN0857
 • DSCN0859
 • DSCN0860
 • DSCN1625
 • DSCN1626
 • DSCN1630
 • DSCN1631
 • DSCN1635
 • DSCN1637
 • DSCN1645
 • DSCN1652
 • DSCN1657
 • DSCN1664
 • DSCN8949
 • DSCN8952
 • DSCN8957
 • DSCN8958

19 Reacties op “Dag13: op een na laatste werkdag…

 1. Wat hebben jullie veel gedaan en met resultaat! We wensen jullie nog een hele mooie laatste dag daar en alvast een hele goede reis en we zien ernaar uit jullie zaterdag weer te zien!!

 2. Wat veel werk in 2 weken en gaaf die zichtbare resultaten!
  We wensen jullie vandaag een mooie afsluiting en voor morgen alvast een heel goede reis.

  Heerlijk om jullie weer op te halen en de verhalen en ervaringen te horen.

 3. Fantastisch wat jullie hebben kunnen realiseren! Voor mij als vrijwilliger 2015 en 2016 zijn jullie foto’s en inspanningen een feest van herkenning, dankbaarheid en vreugde. Méér lokalen kunnen gebruikt worden, kleurrijke prenten op de muren, spel op het voetbalveld en nog veel meer mogelijkheden in en rond de Twee Rivieren school.
  En Yonder, geweldig wat daar gebeurd is, meer groei- en ontwikkelingskansen voor de leergierige mensen die daar begeleid worden. Super!
  Sterkte metvde laatste loodjes. Denk maar zo: als het niet lukt om alle puntjes op de i te zetten, plaats dan puntjes op rij zodat de mensen dáár zelf verder kunnen invullen wat ze willen en kunnen doen ……………
  Liefs Annemiek

 4. Jullie mogen ontzettend trots op jezelf zijn! Wat een werk hebben jullie verzet. Petje af. Nog heel even 1 keer flink gas geven en dan zien we jullie op Schiphol!

 5. Wat hebben jullie een fantastische tijd gehad en goede dingen gedaan. Maar Lisa ; we kunnen natuurlijk niet wachten om je weer te zien! Nog een fijne dag daar in het mooie Zuid Afrika en tot zaterdag!

 6. Beste allemaal,
  Veel plezier en sterkte met het afronden van de laatste klussen, maar geniet vooral nog volop van jullie laatste dagen in Zuid Afrika.
  @ Arnold: dank voor alle foto’s, verhalen en filmpjes. We kijken er elke dag naar uit en zijn steeds weer verrast door alle belevenissen en ervaringen.
  @ Steven: Voor ons kunnen deze laatste dagen niet snel genoeg gaan, we willen je graag weer zien en ‘huggen’! We missen je, ja echt, alle drie! Zorg dat je uitgeslapen aan komt op Schiphol want we willen eerst alle verhalen horen voordat je je bedje in mag.
  Liefs Ernst-Jan, José en Mara

 7. Die tunnelkassen zien er gaaf uit zeg. Ook het schilderwerk is zo kleurrijk en creatief dat het een genot is om naar te kijken. Wat een karwei hebben jullie met z’n allen geklaard. De laatste loodjes zijn altijd het zwaarst, maar wat een genoegdoening het moet geven. Jullie hebben iets gedaan om trots op te zijn. Ik denk dat jullie met weemoed afscheid nemen van Yonder en Ritchie en alle mensen daar.
  Ik weet niet of we nog een berichtje kunnen verwachten en of jullie dan ook de reactie nog kunnen zien. Zo niet, dan wensen wij jullie allemaal een nog mooie laatste dag toe. Geniet van de laatste momenten. Een goede reis gewenst. We hebben genoten van de foto’s, video’s en verhalen. Dank daarvoor Arnold en alle anderen die dat hebben gedaan. Wellicht een foto/filmavond volgend schooljaar met al het materiaal wat gemaakt is.?
  @Lisa, we kijken uit naar je thuiskomst (Stijn ook hoor) en ik verlang naar veel wurgknuffels en kroelen op de bank. Goede reis lieve schat en tot zaterdag. Dikke kus en knuffel van papa en mama

 8. How time flies!! Mooi werk, fijne verhalen, prachtige schilderingen en sfeervolle foto’s. Voor jullie een mooie laatste dag of wat er nog rest van deze intensieve periode!

 9. Wat hebben jullie veel gedaan. Jullie mogen trots zijn op jezelf. En wij zijn trots op jullie. Dank je wel voor alle mooie verhalen, foto’s en video’s. Elke avond keken we vol verwachting op de site. We wensen jullie nog een fijne laatste werkdag en een hele goede terugreis!

 10. Petje af! 👍👍👍
  Wij zijn ontzettend trots op jullie en hopen dat jullie allemaal een mooi herinnering aan over houden!
  @Amber, hopelijk heb je nog genoeg energie om er in de laatste werkdag tegen aan te gaan. Zoals het er nu naar uit ziet kan ik samen met jouw vader je op komen halen. 😀
  @alle begeleiders, hartelijk dank voor jullie goede zorg en dagelijkse update!
  Ik wens jullie allemaal een fijne terugreis toe!

 11. Goed bezig Lisa 💪💪! Mocht ik je nog nodig voor wat verfwerk dan weet ik je te vinden 😉. Succes nog de laatste dag en tot zondag.

  Groetjes,
  Robert

 12. Hoi Lisa. Ik heb genoten van alle foto,s en verhalen. Wat hebben jullie veel gedaan, daar kan je trots op wezen. Veel plezier nog op je laatste dag, geniet ervan en goede reis terug naar huis. Wat zal mama blij zijn dat je er weer bent en natuurlijk papa en stijn. Veel liefs en wees trots op jezelf. xxx Tante Monique, Ome Twan en Roel.

 13. Veel succes met de laatste werkzaamheden en een goede afsluiting in Ritchie. En dan fijne reis naar huis. Kan niet wachten om de verhalen uit eerste hand te horen, Groetjes, bert

 14. Chapeau! Wat een prachtige prestatie hebben jullie met z’n allen geleverd. De tunnelkas is echt super gaaf geworden en ook de schilderingen op de muur zien er zo mooi en vrolijk uit. Jullie kunnen terugkijken op een fantastische reis en wat een belevenis!!
  Beste Arnold, ik zeg TOP! al die reisverslagen, foto’s en video’s. Net als velen keken wij er elke dag naar uit om jullie belevenissen in woord, beeld en geluid te volgen. Dankjewel!
  Geniet van de laatste dag, Baie pret nog (=Afrikaans voor veel plezier nog! 😉
  Succes met de laatste loodjes en voor straks een hele goede reis gewenst!!
  @Suus, tot zaterdag heerlijk om je weer te zien! Dikke kus mama en natuurlijk ook van papa en Tessa

 15. Wow, ziet er allemaal super goed uit! Wat een werk zit daar in, heel goed gedaan!
  Fijne laatste dag & alvast een fijne reis!
  @Miriam you’re almost coming home, yesss 😛 Ik heb zin om je weer te zien & zin in 17 juli. Ik ben trots op j

 16. Lieve Julia,

  Hier een bericht vanuit Wenen.
  Ook hier volgen we jouw reis,de verhalen de foto’s vanuit Afrika.
  De laatste loodjes…….
  Wij wensen jouw alvast een goede afsluiting, en een goede terugreis!!
  Gr Therese Roland en winston

 17. It’s been so much fun to read all your reports, and see all the progress you have made. No doubt you will,leave many new friends behind but they will remember you as much as you will always remember this fantastic experience. Africa will certainly be calling you again :-). Have a great trip home and enjoy a little shopping at the airport!!

  Love,

  Anouk xxxx

 18. Hi Britt,
  Geen dagen meer maar uurtjes.
  Heel goede terugreis.
  Zien uit naar je komst.
  O ja…..neem je een aapje voor ons mee.
  Dat vroeg Wim(mie) als 5 jarige aan opa toen hij in 1959 in de tropen was.

Comments are closed.

Eye For 0thers

© 2016 Eye For Others