Dag8: voedsel uitdelen in township

a.dubbelman foto's, Walterbosch 2017 tagged
16

8 juli 2017 Arnold

Het was een gewone werkdag maar het verliep iets anders dan andere dagen. Een aantal leerlingen en meneer Rijk gingen vroeg naar Koliwe om haar te helpen met het bereiden van eten voor bejaarden in het township. Koliwe woont in het township en van haar pensioen inclusief wat giften bereidt ze drie maaltijden in de week voor oude mensen die hulpbehoevend zijn. De andere groepen gingen ‘s ochtends tot 12.00 gewoon aan het werk, waarna de leerlingen zich bij de kookgroep voegden om het eten uit te delen.

De bedoeling was om het eten aan de bejaarde mensen te overhandigen. Dit was wel gelukt, maar we trokken zoveel bekijks dat onze trip door het township al snel ontaarde in een Party in de USA , maar dan in Afrika! Kinderen vonden het prachtig: zingen, dansen, spelen, een groot feest. We eindigden met het eten van een ijsje in het meeste luxe winkelcentrum van Kimberley. Voor veel leerlingen was het contrast heel groot. Township en winkelcentrum op slechts een paar kilometer afstand. Ook dit is Afrika, weer een leerzame en confronterende dag…

 • DSCN0528
 • DSCN0530
 • DSCN0533
 • DSCN0536
 • DSCN0537
 • DSCN0540
 • DSCN0542
 • DSCN0555
 • DSCN0558
 • DSCN0563
 • DSCN0567
 • DSCN0572
 • DSCN0576
 • DSCN5676
 • DSCN5688
 • DSCN5690
 • DSCN5703
 • DSCN5708
 • DSCN5719
 • DSCN5725
 • DSCN5737

16 Reacties op “Dag8: voedsel uitdelen in township

 1. Lisa ik heb je weinig in beeld gezien. Wij zitten nu aan de vlaai. We missen wel je babbelen. Hier is het warmer dan bij jullie zo te zien. Wij zitten in onze korte broek en jullie in je warme trui. Stijn en opa kijken naar de Tour, en ligt met zijn grote lijf op de bank. Wij zitten buiten en luisteren op afstand naar bospop. Wellicht zien we je volgende week. Nog veel plezier.

 2. Wat een bijzondere ervaring is dat geweest om met de groep eten rond te brengen. Allemaal gebeurtenissen die je hoogst waarschijnlijk maar een keer in je leven meemaakt. Wat dat met die mensen daar doet, kunnen wij ons alleen maar indenken. Jullie kunnen het zien en ervaren. Hoe dankbaar dat is om te doen. Wat dat betreft is het werk daar waarschijnlijk nooit klaar. Ga zo door met het goede werk en wij hopen nog veel van dit soort mooie berichten te zien de komende week.

 3. Wat een samenwerking weer vandaag! Een dag van grote contrasten. We kunnen ons voorstellen dat het grote indruk maakt.

  Julia (cupcake😘), je zus zit op een mooie camping. Luna heeft daar flink gezwommen in het meer. Wij een nachtje in Friesland. Vanaf maandagavond zij we weer thuis te bereiken. Tot die tijd mobiel.

  Liefs pap en mam

 4. Lieve Britt, we hopen dat je net zo lekker gekookt hebt voor de mensen daar zoals je zo vaak voor ons doet 😁.. We zijn heel trots op je. Liefs Papa, Mama en Kiki.
  Nb. We hebben vandaag je kamer uitgemest . Tjonge tjonge wat kan jij een hoop bewaren 😜.

 5. Lieve Tinne,
  wat fijn en leuk om te zien dat jullie allemaal goed bezig zijn. IJsco’s zijn dan ook zeker verdiend!!

  Je staat er leuk op met al die kindertjes om je heen.

  Boeken zijn weggebracht en je rapport ligt hier ook! Wat heb jij hard gewerkt het afgelopen jaar.En nu ben je daarginds wederom hard aan het werk!
  Petje af voor jou en al die andere bikkels daar in het verre Ritchie.

  Hanne vertrekt maandag naar Albanië en dan is het stil in huis…..

  Liefs van papa, mama, Hanne en een poot van Mabel XXX

  1. Jeuj! Hanne is over naar de 4e. Volgend jaar examenfeestje 🙂 groetjes mevrouw Biesterbos 😉

 6. Hoi Cindy
  Wat een week. Zoveel contrasten. Er is al veel werk door jullie gedaan.
  Ga zo door en geniet van deze bijzondere ervaring.
  Wij genieten van de berichten, foto’s en video’s die jullie delen.
  Groetjes van René en Ineke

 7. Dat ziet er weer uit als een byzondere dag!

  @ bente, leuk je weer even in beeld te hebben gezien. Had je al 2 dagen gemist. Sterre en papa hebben de eerste etappe gefietst op weg naar tsjechie. Liefs van ons allemaal!

 8. Wat een unieke belevenis! Heel veel respect voor jullie allemaal!
  @Amber, jouw vader is weer thuis na een heerlijke week in de Alpen.
  Nog heel veel plezier en succes verder!

 9. Heee Daan! Ook ik heb nu vakantie. Heerlijk. Vanavond naar Deventer op stelten geweest. Indrukwekkend weer. Linda moest meespelen. Lachen!

 10. Wat een mooie indrukwekkende dag weer.
  Fijn om zo mee te kunnen kijken. Hier alles goed Anne, Júl is vertrokken naar Belgie, Tony logeert bij Stijn dus errug rustig hier. Heel veel liefs, Pap en Mam

 11. Ziet er super bijzonder uit! Geweldig wat jullie allemaal doen daar. That’s the spirit!
  Tot in Nederland;)

 12. Hoi Britt,
  Wat is het toch leuk voor ons om iedere dag van jullie ” heldendaden ” te genieten.Kiki gaat op hockey kamp en is denken wij alweer terug als jij aankomt.
  Zien er toch wel een beetje naar uit je weer te zien en je verhalen live te horen.
  Alles goed hier en aan jullie opgewekte gezichten te zien bij jullie ook.
  Nog een fijne resterende tijd inZA.
  Liefs
  Opa en oma

 13. hoi Daan en de rest. Jullie vermaken je uitstekend zo te zien en jullie doen fantastisch werk. We zijn trots op jullie! liefs uit Twello, opa en oma

 14. Lieve Miri,

  Mooie ervaringen weer. We gaan straks Abigail naar Schiphol brengen. Die komt jouw kant op, zij het dat ze nog 1200 km bij je vandaan zit morgen in Namibië. Wordt een stil weekje bij ons maar wat zijn we trots op jullie! Veel plezier weer met z’n allen

  Groetjes papa, mama, Abigail en Peter

Comments are closed.

Eye For 0thers

© 2016 Eye For Others