Woensdag: FC Holland – FC Ritchie

blogteam Projectreis Ritchie 2015
20

Na een voor het gevoel weer koude nacht sloten we ons om half zeven weer aan bij de goedemorgengesprekken. Het is mooi om te zien dat deze gesprekken eigenlijk te lang zijn voor een half uur, zelfs in de vroege ochtend. Dus iedereen gehaast naar het ontbijt, waar we genoten van ei, soort van oliebollen,worsten en de weer overheerlijke pindakaas πŸ™‚

In al het enthousiasme binnen de groep werd het ontbijt voor het eerst niet plenair afgesloten: waar de een op het toilet zat en de anderen nog aan tafel, spoedden de eersten zich al naar de bouw. Vol goede moed begonnen we aan de lokalen voor Kristine, waar onder andere geverfd werd en de dakplaten werden ingezet. Anderen hielden zich bezig met de voorbereiding voor het storten van het beton in de verkeerstuin. We liepen daar echter tegen de mentaliteit van dit prachtige land aan. Daar waar het zand en grind om 9 uur beloofd werden, werden we tijdens de avondmaaltijd weggeroepen omdat de lading werd bezorgd… Ondertussen waren enkelen weer het township in om Solarlights te plaatsen.

Vandaag was een speciale dag. Enkelen mochten bij een lokale school een les bijwonen en het gehandicaptenverblijf van Kristine werd door ons bemand.
Deze les was uiteindelijk uitgebreid tot een lesdag, maar voor alle dames die aanwezig waren, was dit geen probleem. De kinderen hebben allemaal een andere handicap en dat maakte het voor ons heel veelzijdig. We genoten van de blijde gezichtjes en gebaren toen we met ze gingen knutselen, spelletjes doen, zingen en dansen. De kinderen bleken ook goede danskwaliteiten te hebben, ze werden razend enthousiast van de Nederlandse versies van ‘lees je Bijbel’ en ‘tsjoetsjoewah’! Het was geweldig om te zien dat ze ons eigenlijk al niet meer konden missen toen we weggingen, elke keer weer kwam er iemand een knuffel brengen, dit zo’n vier keer. Na veel gezwaai, kushandjes en een laatste groet stapten we de auto in en was dit avontuur voorbij.
Daarnaast was er `s middags een voetbaltoernooi in het township tegen de locals. Een sportief team en een recreatief team kruisten de degens met de teams uit Ritchie. Helaas gingen beide wedstrijden na een spannende strijd nipt verloren. Dit was gauw vergeten door de gezellige sfeer langs de lijn. Het halve dorp was namelijk uitgelopen en wij zorgden voor een flinke oranje tint met onze oranje kleding. De terugweg was net als de heenweg een hele belevenis: we vonden uit dat we met meer dan 30 mensen in een bakkie pasten! Doordat we de vrije tijd s middags misten was iedereen behoorlijk moe. Daarom genoten we extra van de heerlijke maaltijd en gingen de meesten vroeg hun bed in.

IMG_2515IMG_0478 (1024x768)Β IMG_0486 (768x1024) IMG_0493 (1024x768) IMG_2534IMG_2538IMG_2738IMG_2729IMG_0515 (1024x768) IMG_0754 (683x1024) IMG_0802 (683x1024) IMG_0810 (1024x683) IMG_0811 (1024x683) IMG_0837 (1024x683) IMG_0876 (1024x683)

20 Reacties op “Woensdag: FC Holland – FC Ritchie

 1. Lieve Erik en Aline, leuk om jullie belevenissen te lezen en foto’s te zien! We zijn trots op jullie πŸ˜‰ Heel veel succes nog
  en morgen een fijne verjaardag Erik. Liefs Gijs en Annemarije

 2. Lieve Gerina en Stefan

  Ziet er weer prachtig uit!
  Wij zijn gisteren vertrokken uit ItaliΓ« en zijn nog onderweg naar huis.
  We hebben even snel op de telefoon gekeken.
  Veel plezier vandaag.
  Wij tuffen nog even door naar huis.
  Groetjes en een dikke knuffel Papa en Mama

 3. Hoi Caroline,
  zo te zien hebben jullie een enorm afwisselend programma en zullen de dagen wel omvliegen. Fijn dat je dit allemaal als groep voor de kinderen in Ritchie kunt doen – hetgeen voor hen ook een bijzondere gebeurtenis zal zijn die ze niet snel zullen vergeten.. ik zie alleen maar lachende gezichten op de foto’s maar mogelijk komen er ook andere voor die niet op de foto’s te zien zijn. ligt het programma op schema? en is de school klaar voordat jullie weggaan?? dan is er in ieder geval veel gepresteerd en een blijvende herinnering aan het Oranjeteam blijft achter voor de locale bevolking. zet je in zolang je er nog bent. hartelijke groeten aan allen
  pa en ma v d VEN

 4. Lieve MariΓ«lle,

  Na 2 dagen weer een blog. Wat wordt er hard gewerkt en wat wordt alles mooi. Wat een prachtig werk!
  We beginnen met aftellen. Nog fijne dagen daar. Maak je nog wat foto’s? De laatste loodjes..
  We missen je, dus we kijken er weer naar uit, dat je je voeten op Ned. bodem zet.
  Liefs xxx van je paps en mams.

 5. Lieve Sharon,

  Alweer een dag voorbij. Wat maken jullie veel mee en wat een zegen dat het allemaal zo goed mag gaan. Voetbal, een sport voor boys zie ik? Ach, supporters moeten er ook zijn:) Ze zullen jullie straks missen!
  Prachtig dat het Woord als eerste s’morgens opengaat en jullie zo de dag beginnen. Dan nog een heerlijk ontbijt, oliebollen krijg je niet iedere dag! Gezellig met elkaar in de auto is ook een bijzondere ervaring:)
  Geniet van alles om je heen en ik wens je samen met Joel de zegen van de Heere die jullie ziet en tot zegen wil zijn met deze opdracht!
  Liefs mam

 6. Sterke jongens,stoere meisjes. Ik was blij dat er weer iets te lezen en te kijken was.
  Hoe vol en goede moed.
  Gods zegen en een goede thuis reis.
  Hartelijke groet, tante van Erik,Aline,Stefan en Gerina.🐞 βœˆοΈπŸšπŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’πŸ’.

 7. Goedemorgen allemaal

  Wat zijn jullie actief zeg .Zo mooi om te lezen en te zien.Lotte hou je het nog vol?We missen je wel hoor.Heel veel liefs van ons en je broertjes uit Italie.

 8. Hoi Lydia en Marijn en Annemiek en Kees en Hanno en Caroline.
  Nog steeds opperbest naar jullie zin, zo te zien. Twee weken zitten ef al weer op. Annemiek is steeds goed herkenbaar met het hoedje. Leuk jullie telkens weer te zien opduiken op de foto’s.
  Annemiek, de trappen zijn klaar. Twee volle dagen, maar het is gelukt.
  Lydia, je kippen zijn in optimale staat. De haan hobbelt telkens achter me aan het huis in als ik de planten water geef Grappig!
  Nou, het allerbeste maar weer. Sterkte in het te verrichten werk de komende dagen. Groet, pa

 9. Hallo lieverds,

  Alweer een indrukwekkende dag met bezoek aan de gehandicapte kindertjes. Wat een ervaringen zullen dat ook weer geweest zijn. Wat moet een mens dan toch dankbaar zijn met zijn gezondheid. Jullie konden jullie liefde hier volop kwijt.
  Het gaat nu al weer bijna naar het einde van deze prachtige en bijzondere reis.
  De resultaten zijn goed zichtbaar. Mooi hoor!!
  Erik, jij nog je verjaardag vieren daar. πŸŽ‰πŸŽ‰ Dat zul je niet snel vergeten. Van ons allen van harte gefeliciteerd en een mooie dag gewenst.
  Hele dikke pakkerd van ons allen, voor jullie allenπŸ’‹πŸ’‹.

  Heel veel liefs, Pa en Ma van Gelder

 10. Ha gup!

  Eindelijk weer een blog met foto’s, gelukkig ook 1 waar jij goed op staat achterin t bakkie ;-)! Het ziet er allemaal nog steeds gezellig uit en er wordt ook nog steeds hard gewerkt (en gesport) zo te zien. De ergernissen worden goed opgevangen? Oma vd berg zei gisteren nog: t lijkt wel of gup al een hele poos weg is! Ze mist je blijkbaar ;-), net als wij uiteraard. Ik ben zo onderhand wel erg benieuwd naar je eigen ervaringen. Het lijkt me erg indrukwekkend en bijzonder om te doen wat jij en je groep aan t doen zijn. Mooi is het om te zien dat jullie ook bijbels uitdelen. Ik vroeg me af of die mensen daar wel voldoende kunnen lezen?

  Veel zegen toegewenst voor jullie en jullie werk!

  Liefs van Gerrit, Wil, Coen en Wieke

 11. Yes weer een nieuwe blog!

  Heerlijke verhalen weer! Super om die kindjes blij te maken. Wel een beetje jammer dat jullie verliezen met voetballen haha.
  Volgende week lekker de omgeving verkennen, enjoy!

  Succes Marian! Liefs Andrea

 12. Ha Hannah en Joram,

  Wat leuk om wat verhalen te lezen en foto’s te bekijken… Ik wens jullie, maar ook de gehele groep Gods zegen toe!
  Good luck en ook heel veel plezier toegewenst.
  Wij zijn benieuwd naar het eindresultaat van de lokalen!

  Succes en we blijven jullie volgen.

  Liefs Dries en Else

 13. Ha Frank, gaaf haar! Zo hangt het in ieder geval niet in je ogen en ben je ‘s morgens op tijd klaar.
  Sterkte nog met werken en de groeten aan je zusje.

  Pa & ma

 14. Hallo werkers,

  Er wordt veel werk verzet, gepraat, gebeden, gezongen……………..
  Hebben jullie ook gezongen van: k heb m.n wagen vol geladen met……………………….?

  groet Eddy en Ria

 15. Ha Willemijn,
  Hoe is het om in Zuid-Afrika jarig te zijn? Van harte gefeliciteerd! Liefs van ons.

 16. Hallo Rianne en Lotte en alle andere harde werkers,

  Wat vinden we iedere keer het leuk om jullie blog te lezen. En al jullie werkzaamheden te volgen. En ook wΓ©rkelijk kunnen zien hoe alles mooi wordt en er fris uitziet! Ook leuk met de kinderen, die jullie blij maken met de spelletje. Die hebben zo ook een daagje uit.Ook de gehandicapte kindjes blij met aandacht en knuffels. Maar het einde kom in zicht. Wij wensen jullie nog fijne dagen toe met elkaar. Wel zijn we blij als we elkaar weer in gezondheid mogen ontmoeten. Kus en liefs . Je Opa en Oma.

 17. Leuk hoor Hanno dat ik jou zo duidelijk op het bakkie zie zitten en het meske met het witte hoedje kin ik ok.

  Lieve familie, Caroline ook natuurlijk,en de rest van de groep.
  Leuk Hanno jou te zien op het Bakkie met Annemiek.
  jullie zien er nog goed uit gelukkig!
  en hoe is het mee ons jongste meske?
  Ik ben nog steeds op vakantie en bij verschillende familieleden mag ik een laptop
  gebruiken.
  Jullie krijgen dan ook van alle ooms en tante’s de hartelijke groeten.
  Toch wel jammer hoor dat ik jullie niet even kan spreken of appen.
  Ja regels zijn regels, nog even geduld, maandag ga ik aftellen.
  De laatste loodjes zullen best zwaar zijn! Heel veel arbeidsvreugde nog
  en sterkte waar nodig is.
  Gods Zegen in dit alles toe gebeden en wederom een liefdevolle groet
  van moeder Hannie

 18. Ha Erik Aline, Stefan en Gerine
  Het gaat helemaal goed he, geweldig zo als het er uit ziet, zet hem op, de laatste loodjes.
  Heel veel succes nog. Lieve groet, Tante Corrie.

 19. Ha Jochinta,

  Daar zit je dan, zo ver weg. Zo te lezen heb je veel te doen daar.
  Het zal wel wennen zijn geweest in het begin, al die andere mensen en een andere omgeving, maar ik hoop dat je het erg naar je zin hebt.
  Wat leuk dat je vandaag met gehandicapte kinderen heb gewerkt.
  Zal een hele uitdaging zijn om de mensen en kinderen daar te begrijpen en met hen te communiceren.
  Nou meid, het allerbeste nog en maak er wat moois van, maar dat gaat vast lukken zo te zien aan de foto’s!

  Groetjes Mirjam

 20. Ha Jocintha,
  Zag ik je nu wortels eten? Dat zal ik onthouden hoor. Zijn alle lampen opgehangen bij de mensen? Volgens mij zit het er bijna op in Ritchie he..dat zal wel moeilijk worden om afscheid te nemen van al die aardige mensen. Jullie hebben heel goed werk gedaan. En zal niet klaar zijn maar dat is dan weer voor de volgende groep. Geweldig om zo een bijdrage te leveren om het leven van je medemens wat gemakkelijker te maken….groetjes uit Ambacht ( we zijn weer thuis).pa en ma.

Comments are closed.

Eye For 0thers

© 2016 Eye For Others